shape
www.blesdijke.info de site voor de hele regio weststellingwerf en steenwijkerland. De Blesse, Oldemarkt, Ossemzijl, Wolvega, Blesdijke, Paasloo, de Basse, Tuk, cafe de karre, uitgaanscentrum Pieter Poot, zalencentrum Dalzicht, De Markestee, kwaliteits overnachtingen, de vlotterbak, fc oldemarkt, brovicon, piet smit bestratingen, retro tour blesdijke, paul bron, stb schotel en antennetechniek blesdijke. Het actuele weerbericht voor weststellingwerf, steenwijkerland, blesdijke, oldemarkt, de blesse. cafe de steen te willemsoord, pokervereniging lucky bastards, pokernederland.info, poleren in nederland, speel mee bij unibet.
www.blesdijke.info de site voor: Blesdijke
Boijl            Blokzijl - De Wieden - Giethoornsche Meer - Kalenberg - Nederland - Oldemarkt
Ossenzijl - Paasloo - Scheerwolde - Weerribben - Wetering
De Blesse
De Hoeve
Langelille
Munnekeburen
Nijeholtpade
Nijeholtwolde
Nijelamer
Nijetrijne
Noordwolde
Oldeholtpade
Oldeholtwolde
Oldelamer
Oldetrijne
Oosterstreek
Peperga
Scherpenzeel
Slijkenburg
Sonnega
Spanga
Steggerda
Ter Idzard
Vinkega
Wolvega
ZandhuizenReanimatieteam Blesdijke (RTB)

In Blesdijke is in 2015 initiatief gestart voor een 6 minuten zone. Een zone waarin hulpverleners binnen 6 minuten ter plaatse kunnen zijn om met reanimatie te kunnen beginnen. En waarbij iets later een AED apparaat ter plaatse is om met een stroomstoot het hart, als dit defibrilleert, weer op gang te krijgen. Voor dit doel is er door de Vereniging Dorpsbelang een commissie opgericht om dit te organiseren: de commissie RTB (Reanimatie Team Blesdijke)

De doelstellingen van de commissie:
-    3 AED's in Blesdijke (het zijn er 4 geworden)
-    20 gecertificeerde hulpverleners en uitbreiding van dit aantal
-    2/3 van de hulpverleners door de week overdag of 's avonds beschikbaar voor oproepen
-    Het onderhoud, de financiering en vervangingsvraag te regelen
-    Iedereen in Blesdijke geļnformeerd over het hoe en wat

In een 6 minuten zone worden gecertificeerde hulpverleners die zich op de website van www.hartslagnu.nl hebben geregistreerd, per SMS opgeroepen zich zo snel mogelijk naar de plaats van ongeval te begeven. Een andere groep hulpverleners krijgt per SMS een oproep om naar het dichtstbijzijnde AED apparaat te gaan en deze naar de plaats van ongeval te brengen.

Wie in Blesdijke hebben nog meer een reanimatie diploma en willen zich inschrijven voor www.hartslagnu.nl. Maak je bekend! mail naar cberkenbosch@hetnet.nl. Of bel naar 0561-450599 of Arjen Radewalt 06-13626092.

Ook in geval je de volgende opleiding tot gecertificeerd hulpverlener wilt bijwonen, meld je dan bij aan via cberkenbosch@hetnet.nl

Wil je donateur worden? Vul dit formulier en en geef het af bij Ciska Berkenbosch, Markeweg 81.  Betaalt u via automatisch incasso? Vul dan ook dit formulier in en geef het af.

Informatie:

Wie zitten er in de RTB?

Bericht verschenen in “t Kraantien april 2015

folder over de reanimatiecursus die in Blesdijke verspreid is in november 2014

Onze site sponsor(s):
<voor € 25 p.jr. kan uw advertentie hier ook staan>