www.blesdijke.info de site voor de hele regio weststellingwerf en steenwijkerland. De Blesse, Oldemarkt, Ossemzijl, Wolvega, Blesdijke, Paasloo, de Basse, Tuk, cafe de karre, uitgaanscentrum Pieter Poot, zalencentrum Dalzicht, De Markestee, kwaliteits overnachtingen, de vlotterbak, fc oldemarkt, brovicon, piet smit bestratingen, retro tour blesdijke, paul bron, stb schotel en antennetechniek blesdijke. Het actuele weerbericht voor weststellingwerf, steenwijkerland, blesdijke, oldemarkt, de blesse. cafe de steen te willemsoord, pokervereniging lucky bastards, pokernederland.info, poleren in nederland, speel mee bij unibet.
www.blesdijke.info de site voor: Blesdijke
Boijl            Blokzijl - De Wieden - Giethoornsche Meer - Kalenberg - Nederland - Oldemarkt
Ossenzijl - Paasloo - Scheerwolde - Weerribben - Wetering
De Blesse
De Hoeve
Langelille
Munnekeburen
Nijeholtpade
Nijeholtwolde
Nijelamer
Nijetrijne
Noordwolde
Oldeholtpade
Oldeholtwolde
Oldelamer
Oldetrijne
Oosterstreek
Peperga
Scherpenzeel
Slijkenburg
Sonnega
Spanga
Steggerda
Ter Idzard
Vinkega
Wolvega
Zandhuizen

Dorpsbelang plaatselijk belang blesdijke


Nieuwsarchief 2016

Onze site sponsor(s):
<Voor slechts 25 Euro per jaar kan hier ook uw advertentie staan>
Eerste Friese dorpentop

Wie vertegenwoordigt Weststellingwerf op de Friese Dorpentop? Op 28 september verstuurden de Friese gemeenten in totaal circa tienduizend brieven aan burgers die zijn ingeloot om deel te nemen aan de Friese Dorpentop. Ook bij 715 adressen in Weststellingwerf viel een uitnodiging voor de Friese Dorpentop in de brievenbus.

De Friese Dorpentop vindt plaats op zaterdag 5 november. Duizend Friezen gaan dan in het WTC Expo met elkaar in gesprek over de toekomst van het Friese platteland. Soortgelijke burgertoppen hebben eerder plaatsgevonden in o.a. Amersfoort, Groningen, Uden en Amsterdam. De Friese Dorpentop wordt de eerste provinciebrede burgertop. Kijk voor meer informatie op www.friesedorpentop.frl.

Wanneer u een uitnodigingsbrief ontving, mag u aan de top deelnemen. Het is wel noodzakelijk dat u zich als deelnemer op www.friesedorpentop.frl aanmeldt met de unieke code die in de brief staat.

De uitgenodigde inwoners zijn geloot uit de Basisregistratie Personen van hun eigen gemeente. Om te bepalen hoeveel brieven elke gemeente mag versturen, is een verdeelsleutel gemaakt op basis van het aantal plattelandsbewoners per gemeente.


Wandeling Blesdiekerheide 23 oktober 2016

IVN Heerenveen organiseert dit jaar weer een excursie op de Blesdiekerheide. Was het vorig jaar lente toen we met een flink aantal mensen dit prachtige gebied eens nader gingen bekijken, dit jaar zal het herfst zijn, en dus zijn er weer andere dingen te zien op natuurgebied.
Janneke Dijs en Rob Wiering nemen u mee in dit gebied dat een grote verscheidenheid kent aan planten, bomen, dieren en in die tijd ook paddenstoelen.
We maken een mooie tocht door dit voor velen nog niet al te bekende gebied.
Datum: 23 oktober 2016
Locatie: Friese Veldweg 9 (kleine parkeerplaats)
Tijd: 13.00-15.00 u


Bikkel & Smikkeltocht

Voor iedereen! Dus ook voor fietsers buiten het dorp! Erg leuk voor jong en oud! Opgave NOODZAKELIJK t/m 12 oktober via secretaris@blesdijke.info

Herfscreabeurs Oldemarkt


Kaarten The Lasses en Kathryn Claire in Et Karkien, 23 september 2016

Kaarten in de voorverkoop kopen is goedkoper. Kosten in de voorverkoop €10, aan de deur €12, maar vol=vol.  Bestellen/kopen kan op de volgende manieren:

  • Vanaf 22 augustus kunt u kaartjes in de voorverkoop kopen bij Smit Blesdijke BV, Markeweg 155 te Blesdijke.

  • Wilt u ze eerder bestellen, stuur dan een mail met uw naam, e-mail adres en telefoonnummer en het gewenste aantal kaarten naar: secretaris@blesdijke.info

  • Ook kunt u ze telefonisch bestellen via 06-37376185.

Uw bestelling wordt per mail of telefonisch bevestigd. Hierbij wordt het totaalbedrag meegedeeld. Wij verzoeken u dit bedrag zo spoedig mogelijk over te maken naar NL54RABO0149109326 t.n.v. Vereniging Dorpsbelang Blesdijke onder vermelding van "concert 23 september".

Na ontvangst van de betaling ontvangt u de kaarten via de mail.


Trekkingsuitslag

Loterij Dorpsfeest 28 augustus 2016


Alle sponsors en deelnemers hartelijk bedankt voor uw ondersteuning.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!


Heel Blesdieke bakt! - CupCakeCupProgramma Dorpsfeest 2016


Utstjoering mist?
Onze hartelijke dank gaat uit naar Els Gerards, Wilma Meijer, Anton Koning (en Anne Schelhaas). Vanmiddag hebben zij op een hele mooi wijze Blesdijke op de kaart gezet tijdens een live uitzending op Omrop Fryslan over ons AED project. Blijkbaar een groot voorbeeld voor de rest van Friesland. Heeft u het gemist? Geen probleem. Door op onderstaande link op de hieronder genoemde tijden te gaan staan, kunt u de fragmenten nog een paar dagen terug luisteren:

13.00-14.00 uur: 13.19 uur intro
13.00-14.00 uur: 13.40 uur Els en Anne
14.00-15.00 uur: 14.48 uur Anton
15.00-16.00 uur: 15.17 uur WilmaBuurtpreventie bordjes in Blesdijke een feit!
Had u ze al gespot? Er zijn er 3!


Trots op onze Marja
Maria Christina (Marja) Nijhof (59) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar grote staat van dienst in diverse vrijwilligersfuncties. Ze was onder meer voorzitter van de Vereniging Kleine Dorpen Weststellingwerf. Burgemeester Van Klaveren speldde haar de onderscheiding op in bijzijn van familie, vrienden en bekenden. Aan het einde van de ceremonie sprak Nijhof een dankwoord uit richting haar familie en medebestuursleden, zonder wie ze de afgelopen 26 jaar al deze functies niet heeft kunnen vervullen. Ook gaf ze een statement af richting alle inwoners om zich als vrijwilliger in te gaan zetten voor het behoud van de leefbaarheid in de dorpen.


AED's in Blesdijke een feit
Op 14 april was de officiële ingebruikname van onze AED´s in Et Karkien. Een kleine 40 gasten (Rabobank, Fonds Bercoop, gemeente Weststellingwerf, Stichting Reanimatie Weststellingwerf, opgeleide dorpsgenoten en andere belangstellenden) waren aanwezig om de eerste AED zijn vaste plek te geven. Onze voorzitter Anne Schelhaas sprak de legendarische woorden "hopelijk was dit onze grootste ´miskoop` ooit en zullen we ze nooit nodig hebben". Daar sluiten we ons volledig bij aan. Missie geslaagd. Een applausje voor ons allemaal! Zonder jullie was dit succes niet mogelijk geweest.


Digitale nieuwsbrief per e-mail
Zoals u wellicht al gehoord of gezien heeft proberen we ook nieuws te verspreiden via een digitale nieuwsbrief die we per e-mail versturen. Niet als vervanger van nieuws in Et Kraantien maar als manier om mensen snel te bereiken. Ontvangt u deze nieuwsbrief nog niet, meld u zich dan aan via deze link (liefst met uw gegevens want dan kunnen wij ons adresbestand meteen even controleren en aanvullen.

Op 26 maart is er weer Vurig pasen
Voor klein en groot. Als het net zo´n avond wordt als vorig jaar dan wordt het helemaal geweldig. Meer informatie volgt.

Informatieavond Whatsapp buurtpreventie en glasvezel groot succes
Vrijdagavond 4 maart hebben we een super interessante informatieavond gehad over de WhatsApp buurtpreventie en over de mogelijkheden voor glasvezel. een kleine 50 bewoners waren aanwezig. Politie, gemeente en Friesland.opglas.nl hebben ons uitvoerig geïnformeerd en veel vragen zijn beantwoord. Aanmelden voor de buurtpreventieapp kan door middel van het sturen van een mail naar info@blesdijke.info (met uw naam, adres en 06 nummer).
VRIJBLIJVEND aanmelden voor glasvezel kan via onderstaande link. U kunt zelf ook helpen door uw buren ook enthousiast te maken voor glasvezel en ervoor te zorgen dat ze zich aanmelden. We zitten nu op 28% VRIJBLIJVENDE aanmeldingen. 70% hebben we nodig om te gaan rekenen. Pas daarna beslist u of u definitief mee doet. U nu aanmelden verplicht u dus tot helemaal niets. Doen!


15e Dorpskwis op 18 maart

Vertoning film "Stroomdal van de Linde", deel 4, in Et Karkien
Op donderdag 10 maart wordt door amateurfilmer Andries van der Veen uit Wolvega, de film "Stroomdal van de Linde", deel 4 vertoont. De opnamen zijn gemaakt bij de Driewegsluis in Nijetrijne, de Sas en Wijde van de Linde.
Ook werden bijzondere opnamen gemaakt bij de zandwinput van Pruntel aan de Meente.
U bent van harte welkom in "Et Karkien Blesdieke", Markeweg 89, aanvang 19.45 uur. Toegang is gratis.
De organisatie is in handen van Et Karkien. Bijgevoegde foto is gemaakt door Lenus van der Broek.


Nieuwe bestuurs- en commissieleden
15 januari jl. was de jaarvergadering van het dorpsbelang. Jacques was aftredend en niet herkiesbaar. Rianne was aftredend en wel herkiesbaar. André is gestopt met de feestcommissie maar blijft wel in de activiteitencommissie.
Rianne is herkozen. Nieuw gekozen bestuursleden zijn Sanne Wallinga, Jan Willem Buma en Reitse de Vries. Martijn van der Hoek heeft plaats genomen in de feestcommissie. Allemaal gefeliciteerd, van harte welkom en succes gewenst! Mooi dat er in Blesdijke toch altijd weer mensen bereid zijn om tijd te steken in 'ons dorp'.
En natuurlijk Jacques en André nogmaals bedankt voor jullie jarenlange en tomeloze inzet!