shape


Et Karkien - Blesdijke


Volgens overlevering zou de in 1328 gebouwde en mogelijk in 1413 herbouwde kerk in 1836 ingestort of ingewaaid zijn. Meer zekerheid over de totstandkoming van de kerk is er niet.
In 1843 is de vorige kerk afgebroken en de tegenwoordige gebouwd. Ergens staat vermeld: 7 juli 1843 wordt aanbesteed het afbreken van een oude kerk en toren en het weer opbouwen van een nieuwe. Een gevelsteen in de kerk vermeldt: "In 1843 is deze kerk herbouwd onder directie van de kerkvoogden Albert Sents Lenstra, Tiemen Meines de Boer, Gerrit Wanders Terwisscha. Waakt en bidt."
Op 8 oktober 1843 vond er een verkoop plaats van de afbraakgoederen van de oude kerk en toren. Hierbij was o.a. een klok van 600 pond.

Stichting ‘Et Karkien Blesdieke’
‘Et karkien´ is ondergebracht in een stichting en heeft ook een eigen website: www.etkarkienblesdieke.nl

De stichting probeert om samen met Vereniging Dorpsbelang Blesdijke en de Nederlands Hervormde kerkgemeente van Peperga en Blesdijke ‘Et Kaarkien’ in stand te houden.
www.blesdijke.info de site voor de hele regio weststellingwerf en steenwijkerland. De Blesse, Oldemarkt, Ossemzijl, Wolvega, Blesdijke, Paasloo, de Basse, Tuk, cafe de karre, uitgaanscentrum Pieter Poot, zalencentrum Dalzicht, De Markestee, kwaliteits overnachtingen, de vlotterbak, fc oldemarkt, brovicon, piet smit bestratingen, retro tour blesdijke, paul bron, stb schotel en antennetechniek blesdijke. Het actuele weerbericht voor weststellingwerf, steenwijkerland, blesdijke, oldemarkt, de blesse. cafe de steen te willemsoord, pokervereniging lucky bastards, pokernederland.info, poleren in nederland, speel mee bij unibet.
www.blesdijke.info de site voor: Blesdijke
Boijl            Blokzijl - De Wieden - Giethoornsche Meer - Kalenberg - Nederland - Oldemarkt
Ossenzijl - Paasloo - Scheerwolde - Weerribben - Wetering
De Blesse
De Hoeve
Langelille
Munnekeburen
Nijeholtpade
Nijeholtwolde
Nijelamer
Nijetrijne
Noordwolde
Oldeholtpade
Oldeholtwolde
Oldelamer
Oldetrijne
Oosterstreek
Peperga
Scherpenzeel
Slijkenburg
Sonnega
Spanga
Steggerda
Ter Idzard
Vinkega
Wolvega
Zandhuizen

Onze site sponsor(s):
<voor € 25 p.jr. kan uw advertentie hier ook staan>